Vrijwilligers

Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk

Iets doen voor je medemens, je CV aanvullen met ervaring of gewoon om onder de mensen te zijn? Alle diensten van WelZijn Krimpenerwaard worden uitgevoerd door ruim 500 enthousiaste vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn de handen en voeten van onze organisatie en helpen hun medemens met o.a. ziekenhuisvervoer, computerhulp, kleine klusjes in en om het huis, administratie, bezoekwerk, activiteiten begeleiden, etc. Zonder vrijwilligers kunnen we niet, doet u met ons mee? Neem dan contact met ons op; we vertellen er graag meer over.
Voor vrijwilligers hebben we extra verzekeringen afgesloten, klik hier voor meer informatie.

Liever iets anders doen? WelZijn Krimpenerwaard beheert de vrijwilligersbank waarop alle organisaties in de Krimpenerwaard hun vrijwilligersvacature(s) kunnen plaatsen. Neem een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl of neem contact met ons op zodat we kunnen helpen bij het zoeken naar een juiste vrijwilligerstaak in de Krimpenerwaard.

Lees hier onze Vrijwilligers Nieuwsbrief

Vrijwilligers

Participatiewet

Vrijwilligerswerk doen is ook goed voor je CV-opbouw. Je laat hiermee zien dat je je wilt inzetten, dat je afspraken kunt nakomen en vaardigheden wilt leren. Wil je een tegenprestatie leveren voor je uitkering, de taal oefenen of oefenen met lichte werkzaamheden? Ook dan ben je van harte welkom. Wij hebben een ANBI-status waardoor het UWV accepteert dat je vrijwilligerswerk doet.

Vrijwilligers
Aanmelden / informatie vrijwilligerswerk
Vrijwilligers

Maatschappelijke stage

Elk jaar hebben wij plek voor een aantal maatschappelijke stages voor scholieren. Wil je je aanmelden voor een maatschappelijke stage? Vul dan het aanmeldformulier in.

Daarnaast kunnen wij zeker van betekenis zijn voor stagiaires van een beroepsopleiding (VMBO, MBO of HBO) of voor het afronden van een afstudeeropdracht. Wij zijn een erkend leerbedrijf voor de opleidingen: persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, sociaal-maatschappelijk dienstverlener, assistent zorg & welzijn.

Zie je kansen bij ons? Kijk hier voor meer informatie over een stageplek en het aanmeldformulier.

Aanmelden voor (maatschappelijke) stage:
Vrijwilligers

Reglementen

Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, niet voor WelZijn Krimpenerwaard, maar ook niet voor de vrijwilliger. Over en weer moeten we immers erop kunnen vertrouwen dat afspraken nagekomen worden. Daarom hebben we een vrijwilligersreglement opgesteld. Dit reglement wordt overhandigd bij de start van het vrijwilligerswerk. 

Heeft u een klacht, dan hebben wij daarvoor een speciale klachtenprocedure opgesteld.

Meer informatie over de klachtenprocedure is te verkrijgen bij de medewerkers. Het meldings- en klachtenregistratieformulier vindt u achter onderstaande knop.

Vrijwilligers

Verzekeringen

WelZijn Krimpenerwaard is onder andere tegen aansprakelijkheid verzekerd. Chauffeurs die voor ons met hun eigen auto rijden hebben een aanvullende dekking. De eigen verzekering gaat voor, maar aanvullende schade zoals een te betalen eigen risico of verlies van bonuskorting komen voor rekening van onze verzekeraar. Daarnaast heeft de gemeente Krimpenerwaard een vrijwilligersverzekering.

Vrijwilligers

Contactformulier vrijwilligerswerk

Scroll naar boven