Vraag de mantelzorgwaardering voor 2022 aan!

Veel mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om te zorgen voor hun naaste. Toch is dit vaak best zwaar voor hen. WelZijn Krimpenerwaard ondersteunt mantelzorgers, zodat ze de zorg langer kunnen volhouden.

“Eindelijk zit Nellianne op haar ‘plek’!”
Marita Knoop is moeder van drie dochters. Haar dochter Nellianne heeft autisme. Marita: “Al op de peuterspeelzaal werd mij gevraagd of ze een dossier mochten maken van Nellianne. Hierna volgde een lange weg om de juiste diagnose te stellen en de benodigde begeleiding en hulp te krijgen. Ik heb als moeder veel moeten doen om zover te komen. Natuurlijk moest ik ondertussen ook mijn andere kinderen voldoende aandacht geven. Nellianne ging van het normale basisonderwijs naar speciaal onderwijs. Na wat inzinkingen en moeilijkheden lijkt ze nu op de juiste plaats te zijn. Nellianne volgt de MBO2-opleiding Dierenverzorging bij Yuverta in Houten. Vanwege de reisafstand krijgt ze les van de overbuurvrouw en hoeft ze maar een enkele keer naar Houten. Dat biedt haar rust en regelmaat. Via ASVZ, een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking, krijgt Nellianne persoonlijke begeleiding. Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard heeft geregeld dat Nellianne praktijkervaring opdoet bij een zorgboerderij. Ik ben vol lof over deze hulp! Via via hoorde ik van het mantelzorgcompliment en ik liet me registreren bij WelZijn Krimpenerwaard als mantelzorger. Heel fijn, deze waardering! We gaan er leuke dingen van doen”.
(Het interview is afgenomen door Anneke Meinema)

WelZijn Krimpenerwaard ondersteunt mantelzorgers
Mantelzorgers kunnen terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van WelZijn Krimpenerwaard. De medewerkers van de welzijnsstichting bieden praktische diensten aan. Denk aan vervoer naar het ziekenhuis, een klusje in huis, de administratie, etc. Ook organiseert WelZijn Krimpenerwaard bijeenkomsten waar u lotgenoten kunt ontmoeten. Respijtzorg, dat is vervangende zorg zodat de mantelzorger het beter kan volhouden, kan ook een oplossing bieden.
Wilt u weten wat de medewerkers van WelZijn Krimpenerwaard voor u kunnen betekenen? Bel dan voor meer informatie naar 085-0662370 of stuur een e-mail naar info@welzijnkrimpenerwaard.com.

Vraag ook de cadeaubonnen van €100,- aan!
Bent u ook mantelzorger? Dan kunt u Krimpenerwaardcadeaubonnen van € 100,- aanvragen. U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen via het aanvraagformulier Waardering Mantelzorg 2022 (klik hier om het formulier te downloaden).

Vraag de Mantelzorgcadeaubon aan voor 1 december!
U kunt de cadeaubonnen inwisselen voor een diner of lunch in uw favoriete restaurant in de Krimpenerwaard. Ook kunt u kiezen voor een overnachting op het platteland, een leuk uitstapje, een workshop of museumbezoek. Kijk op www.cadeaubonkrimpenerwaard.nl om te zien waar u de bonnen kunt inwisselen. De bonnen blijven onbeperkt geldig. U kunt de waardering aanvragen tot 1 december.

Scroll naar top