Themabijeenkomsten ‘Budget’

Creatief met je uitgaven

Budget bijeenkomsten voor iedereen die tips wil.

Hoge prijzen voor de boodschappen en een energierekening die omhoog vliegt: het treft op dit moment iedereen. Dan is het fijn om te weten waar en hoe je geld kunt besparen.

Veel mensen moeten op dit moment goed opletten waaraan ze hun geld besteden. “Rondkomen wordt voor veel mensen steeds lastiger”, vertelt Melany Heuvelman van De Bibliotheek Krimpenerwaard. “Het treft verschillende doelgroepen; we horen veel verhalen van jongeren, jonge gezinnen, alleenstaanden, werkende mensen en ouderen die door de stijgende prijzen goed op hun budget moeten letten. Je kunt je geld immers maar een keer uitgeven”.

Om mensen te informeren, tips te geven en op weg te helpen organiseren WelZijn Krimpenerwaard en De Bibliotheek Krimpenerwaard in dat thema vijf bijeenkomsten met als overkoepelend thema: Budget. Elke bijeenkomst heeft een ander thema met bijbehorende tips en adviezen. U kunt zich aanmelden voor één of meerdere bijeenkomsten; er zijn geen kosten aan verbonden. Ook hoeft u geen lid te zijn van de bibliotheek.


Eerste bijeenkomst – 17 november 19.30 uur – Zicht op je uitgaven

Deze bijeenkomst leert je hoe je kunt kijken en omgaan met het maandelijks budget, hoe je het overzicht kunt houden en handige tips om het zelf toe te passen.

Het is niet nodig om je eigen administratie daarvoor mee te nemen of te vertellen over je persoonlijke situatie. “Veel mensen praten liever niet over hun financiële situatie”, licht Marjolein de Waard toe, “daarom willen we deze avond juist vullen met informatie en handige tips, zodat mensen thuis aan de slag kunnen. Wanneer mensen wel behoefte hebben aan meer persoonlijke hulp kunnen ze altijd een afspraak maken met onze Welzijnsadviseurs of de vrijwilligers van Humanitas”.

 

Overige themabijeenkomsten

Vrijdag 25 november – 11.00 tot 13.00 uur: Vier kerst met een klein budget.  Samen met Voedselfamilie Krimpenerwaard verdiepen we ons in het bereiden van een budget kerstdiner en gaan we ook praktisch aan de slag! Zo zet je aanstaande kerst voor een klein budget toch iets feestelijks op tafel.

Maandag 28 november – 9.30 tot 11.00 uur: Blijf fit met een klein budget. Naast een stukje theorie door Team Sportservice Krimpenerwaard gaan we ook daadwerkelijk sporten.
We leren je hoe je thuis een sportieve work-out kunt doen.

Dinsdag 6 december – 19.00 tot 21.00 uur: Check waar je recht op hebt. Frieda Maring, consulent WMO gemeente Krimpenerwaard, vertelt meer over de regelingen die er binnen de Gemeente zijn en wanneer iemand daarvoor in aanmerking kan komen. Er is ook ruimte voor persoonlijke vragen aan de WMO-consulent of de adviseurs van WelZijn Krimpenerwaard.

Maandag 12 december – 10.00-12.00 uur: Koken met restjes en kliekjes.  Arike Mijnlieff en Simone van Engelsdorp van Voedselfamilie Krimpenerwaard geven tips om van kliekjes een lekkere maaltijd te maken.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Bibliotheek van Lekkerkerk (Talmastraat 1).

Belangstelling?

Vind u het leuk om één of meerdere bijeenkomsten te bezoeken?
Meld u dan vooraf aan via: taalhuis@debibliotheekkrimpenerwaard.nl of 0180 – 669 999. info@welzijnkrimpenerwaard.com of 085 – 066 23 70.

Scroll naar boven