Nieuw bestuurslid WelZijn Krimpenerwaard

Ik ben Erna Pfaff-Pesulima, en sinds 18 maart 2022 toegetreden tot het bestuur van WelZijn Krimpenerwaard. Na een heel plezierig sollicitatiegesprek op 16 maart jl. met de heren Edmond Walma (voorzitter) en Wim Vonk (secretaris) van het bestuur. Later die dag kreeg ik ook de gelegenheid om tijdens de bestuursvergadering kennis te maken met de andere bestuursleden en de directeur, Esther Leenhouts. Fijn om zó een indruk te krijgen van de werkzaamheden van het bestuur en de sfeer in zo’n vergadering. Twee dagen later een telefoontje van de voorzitter met de mededeling dat ze mij geschikt vonden als bestuurslid van WelZijn Krimpenerwaard. Daar ben ik heel blij mee.

 

Mijn wieg stond 74 jaar geleden in Tanimbar, een Moluks eiland in Indonesië. In 1951 vertrokken m’n ouders en hun zes kinderen (ik ben er één van) naar Nederland. Samen met een aantal Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen. Mijn vader ging mee als predikant voor de pastorale zorg van die groep militairen. Van de reis en aankomst in Nederland kan ik me niets herinneren. Ik was toen vier jaar. Getogen in Nederland: school gegaan, getrouwd en één zoon, woon nu 24 jaar in Stolwijk en voel ik me helemaal thuis in Nederland.

 

Als gepensioneerde nu wil ik me nog verdienstelijk maken voor de samenleving. En waarom niet in mijn eigen gemeente. Voor de doelstelling van WelZijn Krimpenerwaard: het in stand houden en bevorderen van het welzijn van de inwoners in de 11 kernen van de gemeente Krimpenerwaard, wil ik me, samen met anderen, sterk maken. Mijn kennis en ervaring in het (breed) HR-vak, tevens mijn affiniteit en ervaring met het sociaal domein en mijn bestuurlijke ervaring komen hierbij goed van pas.

Scroll naar boven