Mooie najaars-burgerinitiatieven in de Krimpenerwaard

Halloweenfeesten voor de kinderen, een spelmiddag voor senioren, een bingo om elkaar te ontmoeten, aanschuiftafels bij mensen thuis of een ‘Bruisavond voor Meer Groen in de buurt’. Nu de dagen korter worden en men geneigd is om binnen te blijven, zijn dergelijke initiatieven vanuit inwoners om iets samen te doen in de eigen buurt of dorp mooi en belangrijk!

Alle bovengenoemde projecten kregen een financiële bijdrage vanuit het project Burgerinitiatieven Krimpenerwaard waardoor het mogelijk werd om een ruimte of spullen te huren voor de activiteit. In Haastrecht en Lekkerkerk organiseerden vrijwilligers Halloweenfeesten voor het dorp waarbij speurtochten werden uitgezet en kinderen werden geschminkt. In Krimpen a/d Lek is een spelmiddag opgezet waarbij inwoners elkaar wekelijks kunnen ontmoeten en in Schoonhoven is er een ‘Bruisavond’ om inwoners te laten brainstormen over wat ze zelf kunnen doen aan groen in de eigen buurt en stad.

De werkgroep Burgerinitiatieven onder leiding van Inge Bonhof van Welzijn Krimpenerwaard, probeert inwoners te stimuleren om iets moois te organiseren: met geld maar ook eventueel met advies.
Inge Bonhof is enthousiast: “Sinds de start aan het begin van dit jaar zijn er bijna 30 aanvragen ingediend die iets hebben georganiseerd voor hun buurt of wijk met de bedoeling om elkaar te ontmoeten en/of samen iets doen”.  Inge zag al diverse mooie initiatieven voorbijkomen en is benieuwd naar wat er nog meer leeft. “Hoe mooi is het als inwoners zelf actief zijn voor de leefbaarheid in hun wijk of dorp.” Als voorbeeld noemt Inge nog de Zomerse Buurttafels in Lekkerkerk, waar enthousiaste vrijwilligers in de zomermaand een aantal eettafels hebben georganiseerd waar mensen met elkaar konden eten. En… die vanwege het succes mogelijk een vervolg krijgen in de decembermaand. “Dat soort ontmoetingen zijn mooi en zijn ook in de herfst- en wintermaanden van belang; en er zijn vast nog veel meer goede ideeën! Er is nog voldoende geld dus nieuwe initiatieven zijn zeker welkom zowel voor dit jaar als voor het nieuwe jaar!

Op de website www.welzijnkrimpenerwaard.com is meer informatie te vinden over het project burgerinitiatieven, de ‘spelregels’ en een eenvoudig aanvraagformulier. En voor meedenken of het beantwoorden van vragen zijn we zeker bereid. Zo dragen we zelf bij aan een mooie leefbare buurt!

         

Scroll naar boven