Meer voor elkaar in de buurt

Een goede buur is beter dan een verre vriend.  Maar hoe leer je de buur(t) kennen?

“Een uitdagend buurtfeest voor jong & oud, een kleedjesverkoopmarkt, soep op de stoep, een straten-zeskamp, Groen Verbindt, een leuke moestuin of bloementuin in jouw straat, noem maar op … Dergelijke buurtactiviteiten kunnen het woonplezier in jouw wijk enorm vergroten én het zorgt voor goede contacten tussen buurtgenoten”, aldus de leden van de werkgroep Burgerinitiatieven in de Krimpenerwaard.

 

Buurtfeest in Lekkerkerk

Elk buurtinitiatief begint met een goed idee voor jouw straat of wijk. Soms ontstaat een idee spontaan tijdens een gesprek met de buurvrouw/-man of soms is er een buurtbewoner nodig die het voortouw neemt en medestanders zoekt. Hoe dan ook, het draagt bij aan een mooie buurt. En de gemeente Krimpenerwaard stimuleert burgerinitiatieven die de wijk leuker en socialer maken en stelt daarvoor budget beschikbaar!

 

Via een eenvoudig formulier kun je een financiële bijdrage aanvragen voor jouw buurtactiviteit. Alle informatie vind je op deze pagina: https://welzijnkrimpenerwaard.com/diensten/#Burgerinitiatieven.

 

Doe meer met elkaar voor jouw buurt!

 

Scroll naar boven