Gespreksgroep voor partners van dementerenden

Heeft u een partner met dementie?
Dan bent u van harte welkom bij de gespreksgroep.

Binnenkort start in de gemeente Krimpenerwaard gespreksgroep voor partners van dementerenden. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg van WelZijn Krimpenerwaard. Tijdens deze bijeenkomsten staat u als mantelzorger centraal.

Het zorgen voor iemand met dementie kan veel vragen oproepen. Wat is dementie precies? Doe ik het wel goed? Wat staat me te wachten? Waar kan ik meer ondersteuning vinden? Is het normaal dat ik soms zo boos of verdrietig ben.

U ontmoet lotgenoten, mensen die tegen dezelfde vragen en twijfels aanlopen. Mensen die net als u zorgen voor een naaste met dementie begrijpen u vaak met een half woord. Zij kunnen u praktische tips en informatie geven; ze weten tenslotte waarmee u te maken hebt.

De bijeenkomsten hebben een ontspannen sfeer en u kunt informeel in gesprek gaan met anderen onder het genot van koffie, thee en wat lekkers. Uiteraard bepaalt u zelf wat u wel en niet wilt vertellen.

De bijeenkomsten worden begeleid door een mantelzorgconsulent. Deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen.

Praktische zaken

  • Wanneer: bijeenkomsten vinden plaats op de laatste dinsdag van de maand: 28 februari; 28 maart; 25 april; 30 mei; 27 juni 2023
  • Tijd: 14:00 – 15:30 uur
  • Plaats: De Brug, Pasteurweg 100, Schoonhoven
  • Een groep bestaat uit 8-10 deelnemers en een begeleider.
  • Voor aanvang van de gesprekgroep kan een kennismakingsgesprek plaatsvinden.
  • Aan de gespreksgroep zijn geen kosten verbonden.

Inlichtingen en aanmelding

Wilt u meer informatie over de gespreksgroep of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met WelZijnsadviseur Sandra Timmer, 06-1488 7810 of stuur ons een mail: mantelzorg@welzijnkrimpenerwaard.com.

Scroll naar boven