Fittesten on Tour groot succes

De afgelopen maanden hebben Stichting Team Sportservice, Welzijn Krimpenerwaard en de Bibliotheek Krimpenerwaard twaalf fittesten in alle kernen uit de gemeente Krimpenerwaard georganiseerd. Bijna 230 inwoners hebben hieraan deelgenomen.

De geslaagde opening op 21 februari met een Fit & Vitaal dag in Stolwijk bleek een voorbode te zijn voor het succes dat nog ging komen. Dinsdag 2 april vond de laatste fittest plaats in de bibliotheek van Bergambacht. Daarmee kwam er eind aan de reeks succesvolle fittesten.

“In totaal hebben bijna 230 inwoners uit de gemeente Krimpenerwaard deelgenomen aan de fittesten en daarmee een beter inzicht gekregen in hoe hun gezondheid ervoor staat. Tijdens de vereenvoudigde versie van de gezondheidstest konden zij op een laagdrempelige manier onder andere hun lenigheid, balans en knijpkracht testen. We hebben zulke positieve reacties ontvangen dat wij gaan kijken of we in het eerste halfjaar van 2025 weer een reeks fittesten kunnen organiseren”, vertelt Debby de Graaf, Buurtsportcoach Team Sportservice.

‘Goed initiatief’
Een enthousiaste deelnemer deelt graag haar ervaring met de fittest: “Wat een goed initiatief is dit! Fijn om op deze manier eenvoudig te checken hoe fit ik ben en dat ik tijdens de fittest met leeftijdsgenoten in gesprek kan gaan over hoe zij in beweging komen. Na de fittest kreeg ik goed advies over de beweegmogelijkheden. Door mijn deelname weet ik dus niet alleen hoe fit ik ben, maar ook wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sport en bewegen in de gemeente.”

RTV Krimpenerwaard maakte een reportage van de eerste fittest in Stolwijk. Die is hieronder terug te zien.

 

Scroll naar boven