Burendag….Ken uw buren!

Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe. Dit jaar is de Landelijke burendag op 23 september.

Op Burendag leer je snel mensen (beter) kennen. En dat is belangrijk. Als je elkaar kent, klop je bij elkaar aan als je een keer hulp nodig hebt of iemand wilt helpen. Ook wordt het gezelliger in de wijk. Je zegt elkaar gedag en kijkt naar elkaar om. Door mee te doen met Burendag maak je jouw buurt dus socialer en leuker.

Het Oranje Fonds ondersteunt buurten die met elkaar iets ondernemen. Het is het voor buurten mogelijk om vanaf 12 juni 2023 een aanvraag tot maximaal € 350,- in te dienen om het Burendagplan te kunnen uitvoeren. Let op: hierbij geldt wel op = op.

Organiseer jij voor jouw wijk een leuke bijeenkomst op de landelijke burendag? Een leuk koffiemoment, een spel, een buurtfeestje, een buurtetentje, etc. Aanmelden en/of meer informatie vind je op www.burendag.nl.

Mocht je hulp nodig hebben of tips bij het voorbereiden van de plannen, dan kun je contact leggen met WelZijn Krimpenerwaard (info@welzijnkrimpenerwaard.com) zodat wij met je mee kunnen denken hoe je je plannen ten uitvoer kunt brengen.

Maak jij het verschil in jouw buurt?

Scroll naar boven